tiistai 20. kesäkuuta 2017

Vanhat pelivarusteet

Kurkistuksia historiaan


Otteita seuran pöytäkirjoista:

23.4.45 päätettiin että seura hankkii tarvittavan määrän jalkapallokenkiä, jäsenten omia kenkiä korjataan seuran laskuun. Hankintoihin on varattu 7000mk.
21.4.51 päätettiin hankkia urheiluaiheisia filmejä esitettäväksi seuran voimisteluilloissa. Samassa kokouksessa päätettiin antaa tehtäväksi O. Herraselle hankkia jalkapallojaostolle palloja 3 kappaletta, sekä jalkapallokenkiä (kumisia) 13 paria.
17.2.53 Vuoden 1952 pallojaosto velvoitettiin hankkimaan (ei seuran varoilla) kaksi jalkapalloa huolimattomuutensa takia hukkaamien tilalle.

Varusteet olivat tuohon aikaan erilaisia, kuin nykyisin. Urheilumuseon sivulla esitellään vanhoja esineitä, joita voi tarkastella 3D-näkymässä. Käy katsomassa, miltä näyttää jalkapallokenkä 30- ja 40-luvuilla. Tai millaisella pallolla pelattiin Suomi-Italia-maaottelussa 30-luvulla.


Vanhat pelivarusteet näyttelyyn?


Juhlavuoden yksi tavoitteista on koota tilapäinen näyttely Kisaan liittyvistä palkinnoista, valokuvista ja muusta materiaalista. Valokuvien ja voitettujen palkintojen lisäksi mielenkiintoisia väläyksiä menneisyydestä tarjoavat vanhat peliasut ja muut varusteet.

Jos omistat esimerkiksi verkkapuvun, vanhan pesäpalloräpylän tai mitä tahansa harrastamaasi lajiin kuuluvaa materiaalia ja olisit valmis lainaamaan sen näyttelytarkoituksiin, ota yhteyttä kommentoimalla tämän kirjoituksen alle (klikkaa "Ei kommentteja" ja kirjoita avautuvaan kenttään oma viestisi) tai lähetä sähköpostia lievestuoreenkisa@gmail.com

Kisan lentopallon B-juniorit ja uudet pelipaidat 80-luvun alussa. Lisää lentopallokuvia 80-luvulta on koottu sivulle Kisa kuvina ja videoina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti