perjantai 1. joulukuuta 2017

Juhlatunnelmia

Lievestuoreen Kisa 90-vuotta -  25.11.17 klo 14.00

Seuran juhlavuosi huipentui pääjuhlaan. Laukaan kunta oli antanut Tervamäen koulun salin seuran käyttöön juhlan järjestämiseksi ja se puettiin juhla-asuun varhain lauantai-aamuna.

Kutsuvieraat saapuivat ensimmäisenä ja onnitteluita oli vastaanottamassa seuran puheenjohtaja Päivi Manninen.

Puheenjohtaja vastaanottaa Laukaan kunnan onnittelut. Onnittelemassa Seppo Virta


Ovimiehinä toimi Kisan jalkapallojunnuja G-poikien joukkueesta ja narikassa palveli D-tyttöjen joukkueen pelaajia sekä vanhempia.

Vieraille tarjottiin kakkukahvit ja sen lomassa vaihdettiin kuulumisia. Vieraita oli saapunut paikalle kauempaakin ja monilla edellisestä kohtaamisesta oli vierähtänyt useampi vuosikymmen. Jälleennäkemiset olivat lämpimät. Saatiinpa juhlassa myös vanhaa materiaalia (mm. valokuvia) menneiltä vuosilta seuran arkistoihin.

Kakun juhlaan oli leiponut Lempileivos ja tarjoiluavuksi oli saatu Lievestuoreen yläkoulun oppilaita, joiden luokkaretkikassaa Lions Club Lievestuore tarjoutui kartuttamaan kiitokseksi avusta.

Klo 14 alkoivat juhlallisuudet Tervamäen koulun salissa.
Puheenjohtaja Manninen piti tervetulopuheen, jonka jälkeen kunnan tervehdyksen lausui vapaa-aikatoimenjohtaja Seppo Virta. Juhlapuheen piti Eduskunnan 1. varapuhemies Mauri Pekkarinen maalaten kuvaa suomalaisesta urheilun historiasta tähän päivään ja peilaten valtakunnallisia tapahtumia Lievestuoreen kylän elämänmenoon vuosien varrella. Seuran roolia kylän yhteenkokoajana ja kaiken ikäisten liikuttajana väläyteltiin niin Pekkarisen, kuin muidenkin puhujien pohdinnoissa.

Juhlapuheen piti Mauri Pekkarinen (Kuva: Kari Lamberg)


Juhlassa palkittiin aiemmat puheenjohtajat, seurassa aktiivisesti toimineita (valmentajia, puuhamiehiä ja -naisia sekä erilaisia talkoolaisia), menestyneitä kisalaisia tai Kisasta lähtöisin olevia urheilijoita viime vuosilta sekä seuran jäsenten nimeämiä aktiivisia henkilöitä (Kisalaiset kiittää -palkinto). Palkintoja olivat jakamassa puheenjohtaja Manninen sekä juhlavuoden pääyhteistyökumppanin Lumme Energian hallituksen jäsen Sakari Ainali.

Kaikki jaostot olivat saaneet nimetä, keitä kyseisen lajin piirissä toimineita haluaisivat muistaa. Lisäksi kaikilla seuran jäsenillä oli mahdollisuus nostaa kuka tahansa seuran historiasta palkittavien joukkoon. Seuran historia on pitkä ja lajikirjo on ollut huima. Sen vuoksi myös aktiivisia tekijöitä ja urheilijoita on ollut mahtava määrä. Juhlatoimikunta ja seuran jaostot tekivät parhaansa kootessaan tätä palkittavien henkilöiden listaa.

Entiset puheenjohtajat:  


Seppo Etu-Prami, Aimo Leminen, Risto Kalermo, Jorma Jolanki, Kaija Hihnala, Timo Koivuniemi, Arvo Nalli, Martti Kokko, Hannu Luostarinen, Sami Ijäs, Markus Laakkonen, Mika Jokela

Seuran entisiä puheenjohtajia (Kuva: Kari Lamberg)

Viime vuosien menestyneet kisalähtöiset urheilijat:

Aki Kolari, kisalähtöinen salibandypelaaja, pelannut Happeen A-pojissa SM-sarjaa ja pelaa miesten SM-sarjassa Kuopion Welhoissa tänä päivänä
Eino Heinonen, kisalähtöinen salibandypelaaja, voitti nuorten MM-kultaa salibandyssä Ruotsissa pelaten maajoukkueessa ykkösketjussa, pelaa Happee Steamers-joukkueessa, miesten salibandyn 2. divisioonassa
Olli Kiiveri, kisalainen pesäpallopelaaja, pelannut pesäpalloa Superissa asti, Kisan tämänhetkisen nousun taustalla
Immo Kiiveri, kisalainen pesäpallopelaaja, pelannut pesäpalloa Superissa asti, Kisan tämänhetkisen nousun taustalla
Kasperi Laasonen, kisalainen pesäpallopelaaja, voittanut junioreiden SM-kultaa
Alex Leinonen, kisalainen pesäpallopelaaja, voittanut junioreiden SM-kultaa


Menestyneitä kisalaisia ja kisalähtöisiä urheilijoita (Kuva: Kari Lamberg)

Aktiiviset seuratoimijat: 

Päivi Salo, Pete Heinonen, Hannu Pusa, Mikko Häkkinen, Eeva-Maija Hytönen, Matti Montonen, Niina Lahtonen, Tanja Suoninen, Veikko Ijäs, Seppo Kauppinen, Ismo Natri, Jari Suuronen, Markku Huotari, Taisto Raatikainen, Matti Turunen, Pekka Rajala, Matias Hänninen, Irma Laitinen, Riitta Puikkonen, Seppo Kesonen, Tapani Mäkinen, Pentti Jääskeläinen, Arvi Partti, Risto Hokkanen, Hannu Kiiveri, Tauno Poikolainen, Tero Majuri, Simo Kovanen, Markku Pääkkönen, Pekka Luhanko, Heimo Hautajoki, Erkki Turunen


Aktiivisia kisalaisia (Kuva: Kari Lamberg)

Kisalaiset kiittää-palkinto (perustelut ovat seuran jäsenten kirjaamia):

Taisto Raatikainen, Aktiivista seuratoimintaa Kisalan kentältä tähän päivään!
Matti Turunen, Entinen pelaaja, junioripesäpallovalmentaja ja lisäksi osallistunut erittäin aktiivisesti Kisan historiatietojen ja muun materiaalin keräämiseen juhlavuoden aikana
Arvi Partti Arvi on ollut pitkään väsymätön talkoolainen monissa kisan tapahtumissa. Arvi on myös nuorempana edustanut Kisaa monissa lajeissa
Janne Nummela Janne on käyttänyt erittäin merkittävästi omaa aikaansa jalkapalloa pelaavien lasten hyväksi Lievestuoreella. Lisäksi hän on käynnistänyt lasten jalkapallon seuratoiminnan, joka on kasvanut yhdeksi suurimmaksi lasten liikuttajaksi Liepeellä.
Sanni Marttinen Sanni on nostanut etenkin lasten-ja nuorten toiminnan tälläkylällä aivan uusiin svääreihin. Toimintaa on todella monipuolisesti ja lapset ovatkin innokkaasti tulleet mukaan toimintaan. Myös internet-päivitys/tiedotus asiat hoituvat rivakkaasti, jossa nuorempiväestö hengailee nykyään. On instagramia, facebookkia, snäpchättiä. Todella arvokasta vapaa-ehtoistyötä joka todellakin vie aikaa lapsiperheen-äidiltä. Sanni myös ideoi uusia hauskoja tapahtumia lasten Liikunta-passiin liittyen, joka aivan mahtava juttu sekin! Muistetaan arvostaa myös Nuoria ja tuoreita "tapauksia", jotka pitävät omankylän vireessä!

Valokuvaajana juhlassa toimi Kari Lamberg. Lisää kuvia juhlasta

Kiitos kaikille juhlajärjestelyihin osallistuneille, kaikille kanssamme juhlineille ja seuran juhlavuotta muistaneille!

Tavataan tapahtumissa ja pelikentillä!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti