perjantai 12. tammikuuta 2018

Historiaa osa 7: Keihäskisoista padelkentille

Piukun keihäs lensi Liepeeltä kansainvälisille kentille

Sisko "Piukku" Kopiloff on kertonut oman tarinansa siitä, kuinka Lievestuoreelta voi ponnistaa maailmalle. Keihäänheitossa valtakunnallisesti ja myös kansainvälisesti menestystä saavuttanut Piukku toimii tällä hetkellä PROPadel ry:n toiminnanjohtajana. Hän on tuonut padel-mailapelin Suomeen ja mm. uusien kenttien rakentaminen työllistää Piukkua tällä hetkellä.

Piukun muistoissa lapsuuden kesälomilla ei ollut tekemisen puute, kun kaikki päivät vietettiin aamusta iltaan urheilukentällä, vain syömässä piipahdettiin välillä. Kentällä harjoiteltiin monipuolisesti kaikkia lajeja ja kentällä oltiin isolla porukalla. Vuoden kohokohta oli Lievestuoreen ja Toivakan välinen sekajuoksuviesti, jota odotettiin innostuksen ja pelonsekaisin tuntein.

Tärkeitä henkilöitä Piukun urheilumenestyksen taustalla ovat Heimo Hautajoki, Kari Halinen, Seppo Siitonen sekä Riitta Puikkonen. “Heimon vuoksi olen liikunnan ammattilainen tällä hetkellä”, Piukku kertoo. “Heimo teki valtavan määrän työtä meidän eteen ilman palkkaa. Sitä ei lapsena tai nuorena ymmärtänyt.” Heimo teki mm. Piukulle henkilökohtaisia harjoitusohjelmia. 

Keihäänheitto valikoitui Piukun lajiksi Jorma Kinnusen ansiosta. Hän oli paikalla todistamassa Piukun parantaessa omaa ennätystään ja innosti nuorta tyttöä keihäänheittoon.


Poiminta historiasta julkaistiin 31.8.17 Laukaa-Konnevesi-lehdessä

Keihäänheitossa menestystä tuli 70- ja 80-lukujen taitteessa kotimaassa sekä kansainvälisissä kilpailuissa. Piukku voitti Kalevan kisoissa kultaa 1978 (tulos 52,56 m) sekä hopeaa 1979 ja 1980. Hän edusti Suomea kolmessa aikuisten maaottelussa sijoittuen parhaimmillaan kolmanneksi Helsingissä ja Lontoossa käydyissä maaotteluissa 1978. Bydgoszczin 18-vuotiaiden EM-kilpailuissa 1979 hän oli kolmastoista. Piukku heitti ennätyksensä 59,86 Saarijärvellä 10. heinäkuuta 1982.

Urheilu ja liikunta ovat kulkeneet Piukun elämässä koko ajan merkittävässä roolissa. Hän opiskeli liikunnanohjaajaksi sekä urheiluhierojaksi. Hän on toiminut myös tennisvalmentajana sekä padel-valmentajana.

Reyna-blogissa Piukku on kertonut ensikosketuksestaan padeliin. Laji vei mennessään: "Siitä alkoikin melkoinen matka, joka jatkuu nyt ja tulevaisuudessa ympäri maailmaa!"Koko Piukun haastattelun voi lukea muiden muistelmien joukosta

Lähteet:
www.propadel.fi
https://fi.wikipedia.org/wiki/Sisko_Kopiloff
http://geemediasports.com/reyna-blogi-aurinko-paistaa-padel-kentilla-aina/
Haastattelu 4.3.2017

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti