keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Historiaa, osa 8: Painonnosto

Kisan urheilurepertuaariin on kuulunut myös painonnosto 1960-luvulla. Ari Heinämäki on muistellut aiheesta näin:

"Jälleen kerran oli Haarla merkittävänä sponsorina, kun tehtaan korjaamolla valmistettiin Kisan käyttöön lähes viralliset mitat täyttävä levytanko, joka valmistui syksyllä 1964. Harjoituspaikaksemme muodostui Kisapurren ravintolaparakin sali. Mitään runsasta ryntäystä ei laji houkutellut.

Määrätietoisempaan harjoitteluun osallistui lähinnä neljä henkilöä: minun lisäkseni Jussi Jalkanen, Pekka Luhanko ja veljeni Keijo. Jo lokakuun lopussa osallistuin Laukaan mestaruuskilpailuihin, joista tuomisina oli hopeamitali 67,5-kiloisten sarjassa, sekä lahjakkaimmalle nuorelle annettu kunniapalkinto. Tuon syksyn ja talven aikana nousin aivan Keski-Suomen kärkinostajaksi ja hallitsevan piirinmestarin, Petäjäveden Kyösti Neuvosen, ykköshaastajaksi 75-kiloisten sarjassa. Lievestuoreen Seurantalon salissa huhtikuussa -65, Kisan järjestämissä piirikunnallisissa jäin kakkoseksi vain 2,5 kg hävinneenä, ja pari viikkoa myöhemmin Koskensaarella hävisin painavampana tasatuloksella. Se taisi olla myös viimeinen kilpailuni Kisan riveissä. Painonnosto taisi myöskin samanaikaisesti loppua Kisan lajikirjosta."

(Lähde: Ari Heinämäki muistelee luettavissa kokonaan osoitteessa https://drive.google.com/file/d/0B20xS9EcY7RhM3lNTEtCMHhDTDA/view)

Onko sinulla painonnostoon liittyviä muistoja tai valokuvia? Ota yhteyttä: lievestuoreenkisa@gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti