maanantai 6. helmikuuta 2017

Lajiesittelyssä: Boccia

Lievestuoreen Kisan boccia-jaosto


Bocciajaosto on perustettu vuonna 2013. Lajia jo aikaisemmin harrastaneet liittyivät seuraan parempien salivuorojen toivossa. Nyt harrastajia on Kisan nimissä parikymmentä ja Lievestuoreella muuten noin 50.

Lajista lyhyesti


Italiasta kotoisin oleva Boccia on sukua tarkkuuspallopeleille Bocce ja Petanque. Boccian pelivälineinä on 13 palloa, kuusi on punaista ja kuusi sinistä. Lisäksi on valkoinen maalipallo. Pelaajan tavoitteena on pelata omat pelipallonsa mahdollisimman lähelle maalipalloa. Laji vaatii tarkkuutta ja keskittymiskykyä.

Boccia on suosittu vammaisurheilulaji. Bocciassa kilpaillaan kansainvälisellä tasolla sisäpelissä vaikeavammaisten luokissa paralympialaisissa sekä MM- ja EM-kilpailuissa. Suomessa bocciaa pelataan SM-kilpailuissa ja lukuisissa vuosittaisissa paikallisyhdistysten järjestämissä turnauksissa ympäri Suomea. SM-tasolla bocciassa pelataan ulkona ja sisällä henkilökohtaisessa, joukkue- ja parikilpailussa.

Boccia Wikipediassa

Boccian säännöt Vammaisurheilu.fi -sivulla

Bocciaharrastajat Lievestuoreella


Lievestuoreen Kisan Bocciajaoston puheenjohtajana toimii Arvi Partti. Jaoston yhteystiedot sekä muut ajankohtaiset asiat löytyvät seuran kotisivuilta.

Kilpailut, joihin Lievestuoreelta on osallistuttu, ovat pääosin eläkeporukoiden kilpailuita. Avoimia kilpailuita on vähän. Viime vuonna osallistuttiin kilpailuihin Kuopiossa, Revontulessa sekä Pieksämäellä. Lievestuoreella järjestetään kilpailut pari kertaa vuodessa, sisäkisat alkutalvella ja ulkokisat elo-syyskuun vaihteessa.

Bocciajaosto järjestää harjoitukset kaksi kertaa viikossa. Osallistumaan pääsee maksamalla seuran jäsenmaksun. Seuralla on pallot, joten ainoa tarvittava varuste on sisäpelikengät. Lajista kiinnostuneet ovat tervetulleita tutustumaan lajiin ja jaoston toimintaan! ..Vaikka jo heti ensi torstaina klo 16 alkaen Tervamäen koululle.

Juhlavuoden bocciatapahtuma: Laukaa-Konnevesi -kilpailu lauantaina 18.2. Lisätietoa Juhlavuoden tapahtumat -sivulla.


Harrastajien kertomaa:

Mikä Bocciassa on parasta?
"Se on rentoa, ei hampaat irvessä tekemistä. Sopii kaikenlaisille henkilöille."

Miksi harrastatte sitä?
"Varsinkin kun porukan kemiat sattuu yhteen, miksei harrastettaisi! Tosin harjoituksissakin joskus tarvitaan mittatikkua, kun yhteistä näkemystä pallojen sijainnille ei ole"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti