sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Lajiesittelyssä: Salibandy

Lievestuoreen Kisan salibandyjaosto


Kisan salibandyjaoston perustivat Pete Heinonen (puheenjohtaja) ja Pekka Penttinen (sihteeri) vuonna 2006. Aikaisemmin Päivi Salo oli tuonut sählyharrastuksen MLL:n kautta Liepeen äideille ja isille. Tarkoituksena oli saada salibandy tutuksi lievestuoreelaisille. Liittymällä Kisaan pyrittiin saamaan laajempi tuki salibandyn harrastajille urheiluseuran kautta sekä edistää sen toimintaa. Päivikin toimi salibandyjaoston puheenjohtajana useita vuosia.

Lievestuoreelta on ponnistanut muutama tämänkin päivän huippunimi. Aki Kolari on pelannut Happeen A-pojissa SM-sarjaa ja pelaa tällä hetkellä divarin kärkijoukkueessa Kuopion Welhoissa. Eino Heinonen voitti kaksi vuotta sitten nuorten MM-kultaa salibandyssä Ruotsissa pelaten maajoukkueessa ykkösketjussa.

Lajista lyhyesti


Salibandy on Suomen kolmanneksi suosituin palloilulaji jalkapallon ja jääkiekon jälkeen rekisteröityjen pelaajien mukaan mitattuna (yli 50 000 lisenssipelaajaa) tällä hetkellä. Maantieteellisesti salibandya pelataan ympäri Suomea.

Salibandyssa kentällä on yhdestä joukkueesta samanaikaisesti viisi kenttäpelaajaa ja maalivahti. Joukkueeseen kuuluu tavallisimmin 15-20 pelaajaa. Salibandykentän koko on 40 x 20 metriä, jota ympäröi 50 cm:n korkuinen kaukalo. Pelialusta on tavallisimmin synteettistä materiaalia (esim. muovimatto ja massa) tai parkettia (puu).

Lajista käytetään myös usein nimitystä sähly, jolla kuitenkin nykyään tarkoitetaan lähinnä kaveriporukoissa leikki- tai kuntoilumielessä pelattavaa salibandyn varianttia, jossa sääntöjä on muokattu tilanteeseen sopiviksi.

Lähteet:
Floorball.fi
Salibandy Wikipediassa
Sähly Wikipediassa


Salibandyharrastajat Lievestuoreella


Tällä hetkellä seura tarjoaa salibandyharrastusta kaikenikäisille jäsenilleen. Aikuisille salibandyharrastusta on tarjolla sekavuorojen muodossa, lisäksi naisille on oma harrasteryhmä. Aikuisia harrastajia on tällä hetkellä n.60 henkilöä. Tällä kaudella Kisan naisten joukkue pelaa 4.divarissa. Joukkueesta lisää tietoa joukkueen sivulla. Joukkueen taivalta voi seurata myös facebookissa osoitteessa https://www.facebook.com/kisansbnaiset/

"Salibandyssä on parasta nopeat tilanteet ja vauhti. Sitä harrastaessa pysyy hyvässä kunnossa. Salibandy on joukkuelaji/sosiaalinen laji"

"Salibandyn harrastamiseen tarvitsee vain mailan ja sisäpelikengät ja joustavat vaatteet, joilla voi liikkua."

Salibandytoimintaan ovat tervetulleita kaikki!


Aikuisten harrastevuoroille voivat tulla sekä naiset, että miehet. Vuorolle voi tulla suoraan sen kummemmin mitään ilmoittamatta. Facebookista löytyy harrastajien ryhmä (Lievestuoreen Kisa/Salibandy), johon toivotetaan kaikki kiinnostuneet tervetulleeksi!
Aikuisten sekavuorot pyörivät huhtikuun loppuun saakka maanantaisin ja torstaisin klo 20-21.00. Kertamaksulla 3€/kerta pääsee tämän loppukevään vuoroille. Maksu maksetaan Päivi Salolle vuoron alussa. Samoin naisten ja nuorten (14v. ylöspäin) vuoro on sunnuntaisin klo 18.30-19.30. Kertamaksulla pääsee myös tuolle vuorolle.

Junioritoimintaa on 4-vuotiaista alkaen. Ryhmistä ja joukkueista saat lisätietoja seuran kotisivuilla

Maaliskuun viimeisellä viikolla kertakävijät pääsevät ilmaiseksi pelaamaan sekavuorolla sekä naisten/nuorten vuorolla. 


SALIBANDYTAPAHTUMIA: 

19.3. Juniorien salibandyturnaus sekä 1.4.2017 Sekasäbäturnaus

 

  

Salibandyjaoston oimintaan voi tutustua tarkemmin kotisivuilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti