perjantai 16. kesäkuuta 2017

Kisan kesäleirit

Sää oli aina kaunis ja lämmin...

Olemme saaneet muutaman muiston myös Kisan kesäleireistä 50-60-luvuilta.

Muistelijoiden mukaan leirit kestivät parista päivästä viikkoon ja leiripaikkoina olivat ainakin Hyyppää, Kirvessaari sekä Laukkavirran/Kuusveden Kirkkoniemi, jonne mentiin Sahijokea pitkin (kuva).

"Mieleen jäivät joen hiekkatörmät täynnä törmäpääskyn suuaukkoja, joita ihmeteltiin joukolla. Kirkkoniemessä oli talousrakennuksiakin, mutta telttakylässä me asuttiin. Kävimme tutustumassa läheiseen Hartikan kirkon raunioihin(1500-luvun lopulla rakennettu).Siellä lapsen mielestä tunnelma oli kalmistomainen, historian havinaa menneiltä sukupolvilta läsnä.. ja mielikuvitus laukkasi." (Anneli Aivio)

"Muutaman yön siellä vietimme samaan tapaan kuin ikään partiolaiset. Maitoa haettiin vastarannan talosta, josta minun puolisoni on kotoisin. Mukava yhteensattuma." (Raili Hytönen)

Kirkkoniemeen oli pitkä matka: Lievestuoreenjärven toiseen päähän ja Sahijokea pitkin Kuusvedelle.


Leiriläiset kuljetettiin määränpäähän moottoriveneen vetämällä proomulla. "Proomussa oli korkeat reunat, joten maisemien katselu vaati erityisjärjestelyjä. Leireillä oli telttamajoitus ja ystävykset hakeutuivat omiin telttaporukoihinsa. Telttojen välillä oli erilaisia kilpailuja, ja luovuutta sai käyttää vapaasti oman teltan ympäristöä koristellessa, esim.viriteltiin mukeille telineitä oksista." (Anneli Aivio)

Leireillä oli valvoja/valvojia sekä emäntä huolehtimassa ruokapuolesta.
Leirit ja niillä tapahtuneet sattumukset ovat syystäkin jääneet varmasti monien mieleen. Ja muistoissa leiripäivien "sää oli tietysti aina kaunis ja lämmin, kuten lapsuudenkesiin kuuluukin".

Kaikki muistelut luettavissa kokonaisina sivulla Muistoja Kisasta ja Kisapurresta

Onkohan kenelläkään kuvia leireiltä? 

Otamme kuvia ja tarinoita vastaan sähköpostitse: lievestuoreenkisa@gmail.com tai postin kuljettamana. Ota yhteys yhteydenottolomakkeen kautta ja jätä soittopyyntö, niin otamme yhteyttä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti